Transact moest niet enkel rekening houden met budgetneutraliteit, de nieuwe locatie moest ook op vijf minuten wandelafstand liggen van het bpost hoofdkwartier tegenover de Muntschouwburg. In concreto kon er daarom slechts gekozen worden uit een drietal panden. De keuze viel op het volledig gerenoveerde Marquis-gebouw gelegen tussen het centraal station en de Sint-Goedele kathedraal.

PROJECTFICHE

  • Klant: bpost bank
  • Opdracht: Stay-or-leave & site selectie
  • Timing: 2013 - 2014
  • Locatie: Brussel
  • Oppervlakte: 3.978 m²

Toekomstgerichte, modulaire inrichting

Na drie maanden studiewerk (zijnde behoeftenanalyse, stay or leave business case, marktverkenning en grondige vergelijking van alle opties) en een maand onderhandelen over het nieuwe huurcontract kwam de eigenlijke inrichting aan bod. Door de modulaire inrichting werd de nodige flexibiliteit gegarandeerd voor de verwachte groei.

De verhuisoperatie liet toe om het aantal kasten met 30% te verminderen. Begin juli 2014 nam bpost bank haar intrek in het gebouw. Anno 2014 bood het Marquis-gebouw plaats aan 260 werkplekken op één enkel niveau. Vandaag zijn er werkplekken voor de 220 FTE’s en een 20-tal externe ICT-medewerkers. Alles werd in gereedheid gebracht om op termijn een snelle overschakeling naar het nieuwe werken, met flexibel gebruik van de beschikbare werkplekken, mogelijk te maken.

textImageTestimonial

Meer weten over een stay-or-leave analyse?