Case Orange site selection Gent

Transact werd aangesteld door Orange Belgium om hen te begeleiden bij hun zoektocht naar een alternatieve kantoorlocatie te Gent. Onze locale marktkennis, een gestructureerde aanpak én het feit dat we uitsluitend voor huurders werken bepaalden mee de keuze voor Transact als vastgoedexpert.

Orange wenst vanaf Q4-2021 een oppervlakte te huren tussen 1.750 en 2.000 m². Daarnaast is een minimum van 50 parkeerplaatsen gewenst in het gebouw of de nabije omgeving. De regio die men voor ogen heeft is de nabijheid van de R4 of aan de zuidkant van Gent (regio Merelbeke / Sint-Denijs-Westrem).

In eerste fase zullen wij op basis van de visie en toekomstige huisvestingsnoden een RFI (request for information) lanceren teneinde een marktbevraging te doen. Alle ingediende voorstellen zullen vervolgens beoordeeld worden op een aantal hoofdcriteria zoals locatie, timing, oppervlakte,... Hierdoor wordt de longlist herleid tot een shortlist met een aantal gebouwen die verder in detail onderzocht zullen worden op basis van hun ruimtelijke, technische, financiële en contractuele performantie t.a.v. de noden van Orange Belgium.

Tot slot zullen de huurvoorwaarden van de panden op de shortlist genegotieerd worden zodat uiteindelijk uit de business case het voorkeurscenario zal blijken. De huurvoorwaarden zullen worden omgezet in een sluitend huurcontract dat optimaal de belangen van Orange Belgium behartigt.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met je huisvestingsvraagstuk?