PartsPoint, dat professionele klanten uit de automotive sector met o.a. auto-onderdelen en kennis ondersteunt, stelde Transact aan voor de site selectie van meerdere vestigingen in België.

Onze aanpak

Samen met onze opdrachtgever overlopen we de ruimtelijke en technische noden en wordt een zoekzone afgebakend waarbinnen we op zoek gaan naar een nieuwe vestiging, zijnde een magazijn met afhaalmogelijkheden door professionele klanten.

Een RFI met de gevraagde specificaties omtrent het ideale pand wordt naar ons uitgebreid netwerk van aanbieders gemaild. Een eerste screening van de aangeboden panden zorgt voor een vernauwing van de longlist tot een shortlist met gekwalificeerde panden die het best voldoen aan de eisen. De panden op de shortlist worden onderworpen aan een gedetailleerde analyse en een vergelijking in een business case format (NPV, CAPEX/OPEX, kwalitatieve paramters,...) . Na de plaatsbezoeken kunnen we onze business case en ranking vervolledigen met als resultaat een voorkeurpand bovenaan het lijstje.

Parts Point pic

Het resultaat

De negotiatie met een 3-tal panden op de shortlist wordt grondig voorbereid zodat we het beste pand aan de beste huurvoorwaarden kunnen bekomen voor onze opdrachtgever. Tot slot zetten we alle overeengekomen huurmodaliteiten om in een sluitend huurcontract dat optimaal de belangen van PartsPoint behartigt.

Op deze werkwijze vonden wij recent zéér goede nieuwe vestigingen voor PartsPoint in Ninove, Alleur en Schoten.

Ben jij op zoek naar één of meerdere nieuwe locaties? Let's talk