TIP 1 | Vraag nooit 'vrijblijvend' een lijstje met beschikbare panden op bij één makelaar

Sommige huurders wiens huurcontract spoedig afloopt richten zich vaak als eerste stap tot een makelaar om een inzicht te bekomen welke alternatieve panden beschikbaar zijn en aan welk prijsniveau. Deze op het eerste zicht ongevaarlijke actie ondermijnt echter enorm je toekomstige onderhandelingspositie !

Huurders redeneren vaak dat ze ‘niet getrouwd zijn met die makelaar' maar dit geldt wel voor de eigenaars wiens panden werden voorgesteld. De makelaar zal namelijk jou als huurder 'claimen' bij al die eigenaars. M.a.w. als jij een paar maanden later aanklopt bij desbetreffende eigenaar, dan is deze contractueel gebonden aan die makelaar als hun vertegenwoordiger in een mogelijke deal met jou als huurder.

Officeforrent3

TOCH ALLEMAAL NIET ZO ERG ZOU JE DENKEN ....

Stel dat die ene makelaar je in het begin een 10-tal panden heeft voorgesteld waarvan er uiteindelijk 3 geschikte panden tussen zitten, dan zal hij alle drie de eigenaars vertegenwoordigen in een negotiatie met jou als huurder. Bijgevolg kent hij al jouw 'onderhandelingsmogelijkheden' en zal je nooit de beste deal kunnen afsluiten ! Vergelijk het met een kaartspel waarbij je tegenpartij als deler zelf eerst alle kaarten die hij aan jou heeft gegeven heeft ingekeken om daarna tegen jou te spelen. Je tegenpartij weet exact wat je in je handen hebt en probeer dan maar eens te winnen ....

Neem dus best een adviseur zoals Transact onder de arm die uitsluitend huurders begeleidt zodat je jezelf niet in deze benarde onderhandelingspositie manoevreert.

Contacteer ons voor een korte virtuele meeting om jouw huisvestingsuitdaging te bespreken. Nadien analyseren we vrijblijvend je huurcontract om vervolgens terug te koppelen met een SWOT-analyse van jouw concrete huursituatie. Aanvullend mag je een dienstenvoorstel op maat verwachten waarna we aan de slag gaan om jouw huursituatie terug af te stemmen op je toekomstige noden tegen sterk verbeterde huurvoorwaarden.

Process doorlichting huurcontract