Wist jij dat je een break optie in je huurcontract kan aanwenden om de huurvoorwaarden van je kantoor te verbeteren ?
TIP 2 | Begin er tijdig aan zodat je geloofwaardig overkomt én voldoende 'leverage' behoudt t.a.v. je verhuurder
Heb je als huurder binnen 12-15 maanden een breakoptie in je huurcontract, of eindigt binnen 12 maanden je huurcontract na 9 jaar, wacht dan niet te lang om je huidige huisvestingssituatie tegen het licht te houden. Immers, timing is key in een huurnegotiatie.
Check de opzegdatum ingeval een tussentijdse break-optie !
Het is als huurder van groot belang om je tijdig af te vragen of je nog op de juiste plaats op de juiste oppervlakte aan de juiste huurvoorwaarden gehuisvest bent. In het geval dat je voor een tussentijdse break-optie zit, dien je tijdig in je huurcontract na te kijken wat de opzegperiode is. Normaliter zal dit 6 maanden voor de breakdatum zijn, maar ... dit kan ook 9 of zelfs 12 maanden zijn. Menig huurders die tussentijds hun huurcontracten wensten op te zeggen of hun huurvoorwaarden wensten te verbeteren kwamen van een kale (en dure) reis terug toen ze vaststelden dat hun opzegdatum intussen al gepasseerd was.
Het zijn trouwens de 'slimme' verhuurders die 12 maanden opzeg voorzien in hun huurcontract omdat ze weten dat hun huurder al veel te vroeg op voorhand op de verhuurmarkt zou moeten kijken naar alternatieve panden. De verhuurders van alternatieve leegstaande panden zullen geen 12 maanden of meer willen wachten tot jij 'vrij' bent om hun pand te kunnen betrekken. Ze hopen het uiteraard sneller te verhuren. Bovendien weten deze 'slimme' verhuurders dat de kans groot is dat jij als huurder te laat komt aankloppen zodat jij als huurder opnieuw vertrokken bent voor de volgende 3 jaar aan de huidige dure huurprijs.
Heb je volgend jaar een tussentijdse break in je huurcontract ? Of eindigt je huurcontract na 9 jaar ?
Tot slot bedanken we graag nog even Ilse Vijncke van Sandcircles voor het mooie zandlogo ontwerp en om iedereen al in vakantiestemming te brengen !