Compair Geveke had een break optie in hun huurcontract na 6 jaar voor hun kantoren te Vilvoorde. Onder impuls van de COVID 19 situatie, telewerken en de bedrijfsstrategie was een stay-or-leave analyse wenselijk om een toekomstgerichte beslissing te nemen op aangaande hun huisvesting. Men wenste een objectief beeld te krijgen of men nog op de juiste plaats op de juiste m² aan de juiste voorwaarden gehuisvest was.

Onze onafhankelijke ‘enkel voor huurders’ positie, de marktkennis, en onze specifieke tools waren voor Compair Geveke een reden om opnieuw met Transact in zee te gaan. De huur van deze klant betrof 595m² kantoren, 340m² opslag en 15 parkeerplaatsen. Het gebouw en de locatie werden onderzocht en beoordeeld via een SWOT-analyse in functie van de toekomstige huisvestingsnoden van Compair Geveke. Hieruit bleken een aantal technische issues waarmee de huurder zat ten aanzien van de verhuurder. Vervolgens werd een marktconsultatie georganiseerd naar kwalitatieve en beschikbare gebouwen in de buurt die voldeden aan hun ruimtelijke, technische, financiële en contractuele noden.

De huidige locatie en de diverse alternatieve opties werden kwalitatief en kwantitatief naast elkaar gelegd in een zogenaamde stay or leave business case waarbij alle kosten over de komende 9 jaren werden uitgezet op een tijdlijn om vervolgens geactualiseerd te worden via de NPV methodiek.

Foto gebouw dr oetker

PROJECTFICHE

 • Klant: Compair Geveke
 • Timing: mei - juli 2020
 • Projectomschrijving: Stay or leave studie en huurnegotiatie
 • Locatie: Vilvoorde
 • Grootte: 595m² kantooroppervlakte, 340 m² opslag & 15 parkeerplaatsen

Onze onafhankelijke ‘enkel voor huurders’ positie, de marktkennis, en onze specifieke tools waren voor redenen met Transact in zee te gaan voor hun huisvestingsuitdaging.

De toekomstige (gegroeide) noden werden geconfronteerd met het huidige gebouw en tevens vergeleken met mogelijke alternatieve oplossingen. Hiervoor werd een marktbevraging georganiseerd naar kwalitatieve en beschikbare gebouwen in de zoekperimeter die voldeden aan hun ruimtelijke, technische, financiële en contractuele noden.

Alle valabele opties werden kwalitatief en kwantitatief naast elkaar gelegd in een zogenaamde stay or leave business case waarbij alle kosten over de komende 9 jaren werden uitgezet op een tijdlijn om vervolgens geactualiseerd te worden via de NPV methodiek.

Onze aanpak

 • Analyse bestaande gebouw ifv toekomstige ruimtenoden
 • Confrontatie bestaande gebouw met toekomstige noden
 • Marktanalyse m.b.t. alternatieve opties
 • Opmaak stay-or-leave business case
 • Negotiatie met top 3 shortlist panden, inclusief huidig pand
 • Evaluatie en aanbeveling
 • Opmaak nieuw huurcontract
Foto evaluatiematrix dr oetker

Het resultaat

Na de opmaak van een stay-or-leave business case op basis van genegotieerde oplossingen en een grondige kwaltiatieve vergelijking van alle mogelijkheden en gebouwen werd duidelijk dat een stay scenario het meest wenselijk was mits technische aanpassingen/investeringen van de eigenaar. De huurvoorwaarden werden bovendien geoptimaliseerd waarbij een zéér mooie extra besparing werd bekomen.

Dankzij Dr.Oetker planten wij i.s.m. GO FOREST hierdoor 70 nieuwe bomen in Madagaskar !

Certificate GO FOREST Dr Oetker 2022

Heb jij binnenkort ook een break optie in je huurcontract ? Of eindigt je huurcontract na 9 jaar ? Let's talk !