SONOVA, o.a. bekend van de merken Lapperre en Audionova, stelde Transact aan voor de doorlichting en de optimalisatie van de huurcontracten van hun retailpanden.

Transact werd aangesteld door ASAP Interim voor de doorlichting van de huurcontracten van de interimcontracten. Hierbij werden de ganse huurportefeuille gebenchmarked en kwalitatief doorgelicht teneinde de huurkosten te optimaliseren waar nodig en huurcontracten te stoppen waar mogelijks betere alternatieven te vinden zijn.

Pic ZEB winkel

Daarna zoomen we dieper in op de panden en het desbetreffende winkelgebied. Hierbij worden devolgende elementen tegen het licht gehouden: de ruimtelijke performantie van het pand volgens de ITZA-norm, de technische performantie van het pand, de ligging in het winkelgebied, de evolutie van de lokale leegstand, verhuis van belangrijke trekkers of 'perfect neighbours', belangrijke mobiliteitswijzigingen of verlaagd aantal passanten, analyse omzetevolutie per m² van het pand t.a.v. de andere panden in de portefeuille, ...

Het uiteindelijke doel is huurkosten te optimaliseren waar nodig en huurcontracten te stoppen waar mogelijks betere alternatieven gevonden kunnen worden en in dat geval deze nieuwe winkelpanden te huren aan de best mogelijke huurvoorwaarden.

RESULTAAT

Het uiteindelijke doel en resultaat is huurkosten te optimaliseren waar nodig en huurcontracten te stoppen waar mogelijks betere alternatieven gevonden kunnen worden en in dat geval deze nieuwe winkelpanden te huren aan de best mogelijke huurvoorwaarden.

Benieuwd voor welke winkels jij te veel huur betaalt? Let's talk